شاسی خودرو چیست؟

03 آذر 1399 کارشناسی فنی وسلامت موتور خودرو-جلوبندی و گیربکس و دیاگ خودرو مهندس باغشنی 8627 بازدید ثبت دیدگاه تاریخ به روز رسانی 7 خرداد 403

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام خریدن خودروی کارکرده باید در نظر داشته باشید، سلامت شاسی خودرو میباشد.

 شاسی خودرو همان اسکلت بندی خودرو می باشد که وظیفه بسیار مهمی را در خودرو به دوش می کشد . در واقع یکی از مهمترین اجزای خودرو میباشد چرا که باید توانایی تحمل وزن خودرو، موتور و دیگر متعلقات خودرو را داشته باشد .

شاسی خودرو از فولاد سخت ساخته میشود چرا که همانطور که گفته شد بر روی آن بخش هایی از خودرو مانند موتور ، سیستم ترمز ، سیستم انتقال قدرت ، سیستم فنر بندی و فرمان نصب می شود.

شاسی خودرو به طور کلی در دو نوع مستقل و یکپارچه ساخته می‌شود. شاسی مستقل به صورت یک قطعه مجزا ساخته می‌شود و اتاق و سایر اجزای حودرو در مراحل بعدی به آن متصل می‌شوند.

البته این نوع شاسی تقریباً منسوخ شده و جز در مورد خودروهای خاص مانند کامیون‌ها کاربرد ندارد. اما شاسی یکپارچه دارای فرم گسترده‌ای شبیه به اتاق خودرو است. تنها با اضافه کردن سقف، گلگیر، کاپوت، درها و اجزای دیگر به شاسی یکپارچه، فرم کلی اتاق و بدنه خودرو کامل می‌شود.

در صنعت خودروسازی تاکنون شاسی های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته که هر کدام ساختار و ظاهر متفاوتی دارند.

تولید ، ساخت و طراحی شاسی با نوع استفاده خودرو رابطه مستقیم دارد و به سه دسته می توان تقسیم بندی شود:

  • شاسی خودرو های شهری ( استحکام نسبتا محکم )
  • شاسی خودرو های جاده ای و شهری ( استحکام محکم )
  • شاسی خودرو های جاده ای و آفرود ( استحکام بسیار محکم )

 

شاسی در خودروهای مختلف کاملاً متفاوت است. با پیشرفت روزافزون صنعت خودرو، روش ساخت و استحکام شاسی خودروها نیز به‌سرعت پیشرفت می‌کند. ازآنجایی‌که شاسی بندی یک خودرو تأثیر به سزایی در امنیت خودرو در هنگام تصادف دارد، یک خودرو با شاسی بندی قوی، می‌تواند به‌مراتب از آسیب‌های جدی سرنشینان در هنگام تصادف جلوگیری کند.

برای مثال خودروهای شهری از شاسی محکمی برخوردار نیستند چرا که سازندگان این خودروها بیشتر بر استحکام بدنه، کاهش مصرف سوخت، کوچک‌تر کردن ابعاد و کاهش وزن خودرو تمرکز می‌کنند تا استحکام شاسی . خودروهایی مثل ام وی ام 110 ، پژو 206 و میتسوبیشی میراژ، کیا پیکانتو و ...در این دسته قرار میگیرند. 

 خودروهایی که کاربری دوگانه دارند و علاوه بر سفرهای شهری، در جاده‌های نیز هم قابل استفاده هستند، شاسی نسبتاً محکم‌تری دارند خودروهایی مثل تندر 90 ، سوناتا و کمری و ...

و محکم‌ترین و سنگین‌ترین شاسی‌ها متعلق به خودروهای آفرود و خارج شهری است. چرا که این خودروها باید توان تحمل ضربات را داشته باشند و افزایش وزن و ابعاد آن‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند. خودروهایی مثل پرادو ، پاجرو، لندکروز ، رونیز و ...

در تصادفات شدید یکی از قسمت هایی که ممکن است آسیب بیند و برای صاحب خودرو ضرری بزرگ محسوب می شود شاسی خودرو است که در صورت آسیب دیدن شاسی در اولین مرحله تعمیر، باید شاسی تعمیر شود که به تعمیر شاسی (شاسی کشی) می گویند . این عمل باعث تعمیر شاسی خودرو می شود ولی هیچ وقت مانند نمونه اولیه نخواهد شد و همچنین ممکن است خودرو را در طول زمان دچار مشکل کند که یکی از رایج ترین این مشکلات لاستیک سایی می باشد.

ویژگی های یک شاسی خوب

  • سبک بودن با وجود داشتن بالاترین میزان ایمنی
  • کمترین حجم ممکن را داشته باشد
  • مقاوم در برابر خوردگی
  • انتقال کمترین میزان لرزش و صدا به داخل خودرو
  • توانایی مقاومت در برابر خوردگی تاثیرات شیمیایی و همچنین توانایی کارکرد در گرمای گسترده
  • توانایی حفظ استحکام و عدم تغییر فرم در قسمتهای حیاتی
  • توانایی تغییر فرم در نقاط  مشخص جهت بالاترین میزان جذب ضربه
  • قابلیت تعمییر ساده و بازیابی خصوصیات اولیه

یکی از موارد مهمی که قبل از خرید خودرو کارکرده باید حتما از آن مطمئن شوید سالم بودن شاسی میباشد اما با توجه به این که مشکلات شاسی به راحتی قابل تشخیص نیست حتما به یک کارشناس خودرو مراجعه کنید . اما علائمی نیز وجود دارد که شما از وجود نقص در شاسی نیز با خبر می کند.

نشانه های نقص در شاسی خودرو

  • انحراف فرمان( گیجی فرمان )  

اگر خودروی شما دچار انحراف میشود مسلما اولین قسمتی که باید بررسی شود سیستم فرمان و چرخ میباشد اما در صورتی که ایرادی در سیستم چرخ و فرمان پیدا نکردید باید به بررسی شاسی خودرو بپردازید.

  • صدا‌ و اصطکاک نامتعارف

بروز صداهای نامتعارف در جلوبندی خودرو، صداهایی که نشان از اصطکاک و یا برهم خوردگی قطعات و سایش غیرمعمول بوشینگ‌های جلوبندی بخصوص به صورت انحصاری در یک سمت خودرو است که نشان از آسیب‌دیدگی سرشاسی است.

  • جهت‌گیری گشتاوری

زمانی که خودرو در سرعت های بالا تمایل به انحراف دارد و به یکسو کشیده می‌شود.البته به این نکته توجه داشته باشید که در خودروهای سالم قدرتمند با گشتاور بالا هنگام شتابگیری سریع ممکن است به راست یا چپ منحرف شود و این انحراف قابل پیش بینی نیست در صورتی که خودروی معیوب همیشه به یک سمت منحرف میشود

  • پوسیدگی و انحراف شاسی

شاسی خودرو به دلیل پوشیده‌شدن با مواد ضد‌زنگ معمولا مدت زمان بسیار زیادی را در سلامت به سر می‌برد اما هرگز نمی‌توان امکان پوسیدگی آن را رد کرد.زمانی که شاسی دچار پوسیدگی شدید باشد می‌تواند به دلیل  از دست دادن استقامت در نواحی حساس دچار تنش و تغییر زاویه شودو باعث می‌شود لرزش‌ها به کابین منتقل و توسط سرنشینان احساس شوند.

  • ریختگی رنگ

اگر خودرویی شاسی کشی شده باشد ، نواحی آسیب دیده بتونه و رنگ دارد که قابل تشخیص نیست و حتما باید به یک کارشناس خودرو مراجعه کنید

نتیجه گیری :

همانطور که گفته شد وزن بدنه و سایر قسمت‌های خودرو بر روی شاسی قرار می‌گیر در نتیجه هرگونه ایراد حتی جزئی در شاسی، ممکن است عملکرد قسمت‌های دیگر خودرو را هم دچار مشکل کند. به همین دلیل در صورتی که قصد خرید  خودرو کارکرده دارید حتما به کارشناسی خودرو مراجعه کنید چرا که نقص در شاسی علاوه بر افت شدید قیمت آن ایمنی خودرو را به  صورت جدی به خطر می اندازد. .توصیه ما به شما این است که سراغ چنین خودروهایی نروید چرا که ممکن هست حتی در تصادفات سبک هم برای شما مشکلات زیادی ایجاد کند.

 

مرکز تشخیص رنگ مهندس باغشنی

مرکز کارشناسی رنگ ، تشخیص رنگ خودرو مهندس باغشنی با 4 مجوز رسمی ، معتبرترین ،بزرگترین و دقیقترین و تخصصی ترین مرکز کارشناسی تشخیص رنگ خودرو در کشور می باشد که با بیش از ده سال سابق کاری تخصصی فقط در زمینه کارشناسی رنگ خودرو در خدمت هموطنان عزیز می باشد.

این مرکز دارای 4 شعبه در مشهد، میباشد:

شعبه مرکزی

آدرس : مشهد– بلوار معلم بعد بعد ار چهارراه دانشجو بعد از معلم 51 روبه روی دوربرگردان 

تلفن همراه : 09155040968

شعبه 2

آدرس : مشهد – بعد از چهار راه دانشجو بین معلم 51 و معلم 53

تلفن تماس : 38336718–051

تلفن همراه : 09155040968

شعبه 3

آدرس: مشهد، بلوار معلم بعد از چهارراه دانشجو حاشیه میدان دانش

تلفن تماس : 09153016500

شعبه 4

آدرس: مشهد، بلوار معلم بعد از بین معلم 56 و 56/1

تلفن تماس : 09151594132

 

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش تشخیص رنگ و فنی خودرو

بررسی مشخصات و آپشن خودرو ها

نکات خرید و فروش خودرو