تلگرام آگهی خودروها و قیمت صفر خودرو
امروزه خودرو های شاسی بلند از محبوبیت بالایی برخوردارند، اما در چند سال اخیر، خودرو هایی تحت عنوان کراس اوور (Cross Over) وارد بازار شده اند که حد واسط خودرو های سواری و شاسی بلند محسوب می شوند و به دلایلی چون ارزان تر بودن، کوچک تر بودن و ... نسبت به خودرو های شاسی بلند، طرفداران زیادی پیدا کرده اند و رقیب شاسی بلند ها شده اند. در این مطلب به بررسی تفاوت میان خودرو های شاسی بلند و کراس اوور می پردازیم.
شاید شما نیز متوجه تفاوت های میان خودرو های شاسی بلند و کراس اور نشده اید و هر خودرویی را که بزرگ تر و ارتفاعش بیش تر باشد را شاسی بلند بدانید؛ اما تفاوت میان این دو مدل خودرو بیش از تفاوت در اندازه و ارتفاع آن هاست. کراس اور را نیز می توان به وای فای، پورت اتصال دستگاه های الکترونییکی و... مجهز کرد. تفاوت های دیگر میان خودرو های شاسی بلند و کراس اوور عبارتند از:
خودرو های شاسی بلند (SUV) به علت استفاده از شاسی وانت پیکاپ و کامیونت ها در طراحی آن ها، ابعاد بزرگ تری نسبت به خودرو های کراس اوور (CUV) دارند والبته که این امر موجب می شود که سفر در جاده ها، مناطق کوهستانی و ناهموار با آن ها بسیار راحت باشد، اما رانندگی با خودرو های شاسی بلند در سطح شهر چندان راحت و مطلوب نیست؛ مخصوصا هنگام پیدا کردن جای پارک مناسب، خودرو های شاسی بلند با شانس و اقبال کم تری مواجه هستند؛ در صورتی که شاسی بلند ها به علت فضای بزرگ داخل خودرو و امکان جا به جایی بار بیشتر گزینه مناسبی برای مسافرت محسوب می شوند.
اما در تولید خودرو های کراس اور از شاسی خودرو های سواری استفاده می شود که باعث شده است که با ابعاد جمع و جور آن ها، رانندگی با آن ها در سطح شهر بسیار راحت باشد.
محل انتقال نیروی موتور در این دو مدل خودرو متفاوت است، به طوریکه خودرو های شاسی بلند از سیستم متحرک عقب به عنوان پیش فرض بهره می برند، اما اکثر آن ها علاوه بر این حالت پیش فرض، سیستم متحرک چهارچرخ نیز دارند؛ در سیستم چهارچرخ با کمک یک دنده کمکی که کنار دنده اصلی خودرو است می توان نیروی موتور را به هر چهار چرخ منتقل کرد. روی دنده کمکی خودرو های شاسی بلند، حالت های مختلف 2H (دو چرخ عقب سبک)، 4H (چهار چرخ نیمه سنگین) و 4L (چهار چرخ سنگین) وجود دارد. اما خودرو های کراس اور عمدتا از سیستم متحرک جلو بهره می برند بطوریکه نیروی موتور به چرخ های جلو انتقال می یابد. با این حال بعضی از خودروهای کراس اوو نیز مانند رنو داستر، نیسان جوک اسپرت و ... مجهز به سیستم متحرک چهارچرخ هستند.
البته خودرو های شاسی بلند آپشن دیگری به نام قفل دیفرانسیل (Diff Lock) نیز دارند. چنانچه قفل دیفرانسیل مرکزی باشد می تواند نیروی موتور را به طور یکسان میان محور های جلو و عقب خودرو تقسیم کند و باعث کارآمدی بیشتر شاسی بلند ها در رانندگی در مسیر های ناهموار و گودال ها می شود.
فرمان پذیری خودرو های کراس اور از شاسی بلند ها بیش تر است و همین امر موجب تسلط بیشتر راننده و تصور اینکه یک خودروی سواری را می راند می شود؛ هم چنین فرمان پذیری بهتر موجب رانندگی نرم و آرام تری می شود.
در تولید خودرو های کراس اور از موتور های سبک چهار سیلندری استفاده می شود. همین موضوع سبب می شود که این خودرو ها به سوخت کم تری نیاز داشته باشند. البته برخی خودرو های کراس اور مانند رنو کپچر، برای رسیدن به شتاب بالاتر به توربوشارژر نیز مجهز هستند.
برخلاف کراس اور ها در شاسی بلند ها از موتور های ۶ تا ۸ سیلندری V شکل استفاده می شود که وزن بالاتری دارند و سوخت بیش تری مصرف می کنند. در برخی شاسی بلند ها نیز علاوه بر موتور قدرتمند از توربو شارژر نیز استفاده می شود.
خودرو های کراس اور نسبت به شاسی بلند ها ارزان تر و اقتصادی تر هستند و همین امر موجب می شود که افراد زیادی به جای خرید یک شاسی بلند گران به خرید کراس اور اقدام کند. کراس اور از دو منظر اقتصادی است. اولین جنبه اقتصادی بودن آن قیمت اولیه آن است؛ شما برای خرید کراس اور مبلغ کم تری می پردازید. دومین علت اقتصادی آن هم هزینه کم تر برای سوخت آن و هزینه های جانبی پس از خرید کراس اور هاست که به مراتب کم تر از شاسی بلند است.
شاسی بلند بهتر است یا کراس اور؟ نمی توان به این سوال پاسخ قطعی داد! با توجه به مطالب فوق، هر دو مدل از مزایا و ایراداتی برخوردار هستند که هر شخص بنابر نوع کاربری از خودرو، هزینه ای که برای خرید آن می کند و مهم تر از آن بنابر سلیقه خود یکی از این دو مدل را انتخاب می کند.
دیدگاهتان را بنویسید